Steef! Makelaars
Steef! Makelaars

Snel zoeken

Woning tekort

We komen woningen tekort! Niet alleen hier in de Alblasserwaard, maar in heel Nederland is er een schaarste aan woningen ontstaan. Landelijk spreken we van een tekort van 330.000 woningen.

Het woningtekort zelf is eigenlijk niet nieuw, vooral in bepaalde gebieden in Nederland speelt dit al langere tijd. De bevolking is in de afgelopen jaren toegenomen, bijvoorbeeld ook door migratie. Maar ook het aantal alleenstaande huishoudens.

Er zijn in de afgelopen jaren te weinig woningen gebouwd en projecten komen te langzaam van de grond. Als er dan gebouwd wordt dan moet er geen bijzondere rugstreeppad op ons pad komen, dat kan de bouw van woningen wel met een half jaar vertragen. Zoals we hebben gezien bij het project Nuova Venezia in Nieuw-Lekkerland. (Het moet toch niet gekker worden?!)

Een aantal weken geleden waren we voor een nieuwbouw project in Barendrecht (ja ook daar zijn we actief). De projectontwikkelaars die aan tafel zaten gaan al jarenlang mee in het vak. Maar nog nooit hebben ze zulke bureaucratie meegemaakt als nu. Het is bijna niet eens meer leuk om te bouwen. Een project neemt jaren in beslag. Want zeg nou zelf, we kennen toch allemaal wel een locatie hier in & om Alblasserdam waar al jarenlang plannen voor zijn, maar wat maar niet van de grond komt? 

We hebben dus gewoon huizen nodig. Op het moment van schrijven zien we op internet in Alblasserdam 9 huizen te koop staan (eengezinswoningen en appartementen), waarvan er maar 1 onder de € 275.000,- geprijsd is. Als je als starter een huis zoekt, dan heb je het nu heel lastig. 
Juist ook voor die categorie zijn er woningen nodig en is het van belang dat de doorstroom op gang komt. 

Ben jij een starter of juist iemand die wilt doorstromen?! Weet dat wij het ook heel vervelend vinden dat jullie steeds vaker achter het net vissen. 
Wij kunnen je een aantal tips geven: zorg dat je proactief bent! Lees actief mee op social media, want daar worden veel woningen aangeboden nog voordat ze op Funda verschijnen. Schrijf je in bij de makelaar zodat je tijdig het nieuwe aanbod te zien krijgt.  Laat je op voorhand adviseren door een financieel adviseur, zodat je weet wat je mogelijkheden zijn. Heb je een bezichtiging kunnen inplannen, lees je dan vooraf goed in en zorg ervoor dat je al weet waar je bouwkundig gezien op moet letten. Weet wat je wilt vragen. En vind je het huis leuk? Schakel een aankoopmakelaar in. Deze persoon kan jou helpen om de juiste keuzes te maken, en helpt je in de onderhandelingen. 
Heb je je twijfels over een woning? Gun dan een ander jouw plekje. En als laatste is het verstandig om geen woningen te bekijken waarbij de vraagprijs al aan de bovenkant van je budget is. In deze tijd wordt er vrijwel altijd overboden en is de vraagprijs meer een ‘bieden vanaf’ prijs geworden. 

We wensen jou veel succes in je zoektocht! Hopelijk zien we elkaar bij een bezichtiging want een woning kopen moet namelijk een feestje zijn.

Janette

Word fan van Steef! en blijf op de hoogte!

x

Wat is mijn huis waard?

Klik hier voor een gratis waardebepaling!